Hoppa till innehåll
  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.

Att tänka på innan du avslutar ditt konto i Blikk

För vem?

Denna artikel vänder sig till dig som är administratör eller kontoansvarig i Blikk och planerar att avsluta er konto- eller testversion.

Varför?

När ditt konto avslutas och avtalsperioden löper ut kommer ni inte längre att komma åt någon information eller historik i Blikk. Efter 90 dagar raderas all data i kontot permanent. Genom att gå igenom checklistan innan du avslutar kontot säkerställer du att all rapportering, fakturering och lönehantering är slutdefinerad samt att ni sparar ner all nödvändig information och verifikationer (såsom kvitton och rapporter) för framtida behov.

Hur?

1. Checklista innan du avslutar

Innan du avslutar kontot rekommenderar vi att du går igenom följande steg:

  • Attestera: Attestera alla tidrapporter samt samtliga kvitton och utlägg.
  • Lön: Skapa lönefiler och spara ner alla löneunderlag.
  • Fakturering: Se till att allt som ska faktureras är färdigställt och fakturerat.
  • Rapporter & analys: Spara ner de rapporter, analyser och uppföljningar som ni vill ha kvar för er dokumentation.
  • Kvitton & utlägg: Spara ner rapporter för utlägg och företagsinköp då dessa inkluderar kvittobilder. Exportera även ner alla kvitton som en ZIP-fil under Tid & Kvitton > Kvitton (exportera privata utlägg för sig och företagskortsinköp för sig).

2. Avsluta kontot i Blikk

  1. Gå till Inställningar (Kugghjulet) > Generellt > Konto & Betalning.
  2. Klicka på Avsluta längst ned till vänster.
  3. Fyll i formuläret. I samband med detta framgår även hur er aktuella avtalsperiod ser ut.

3. Efter avslut och testversioner

  • Radering av historik: Efter 90 dagar raderas all historik i kontot permanent. Under dessa 90 dagar kan ni dock gå in i kontot och återaktivera det om ni skulle ångra er.
  • Testkonto: Om du har en testversion av Blikk avslutas kontot automatiskt när prövotiden är slut, och all historik raderas permanent efter 90 dagar.

Observera att detta gäller för avslutande av hela kontot i Blikk. 

Vill du ta bort en användare? Läs mer här.

Support

Om du har några frågor om hur du avslutar ditt konto, exporterar er data eller vad som gäller för er avtalsperiod är du alltid varmt välkommen att kontakta vår support. Du når oss enkelt via e-post på support@blikk.se eller genom att skriva till oss i chatten via frågetecknet längst ner till höger i Blikk.